Yeda kwam bij ons toen ze 13 weken oud was. Haar toenmalige baasje kon zo’n klein jong druktemakertje niet zo goed aan. We kregen haar via een goede vriendin van ons, de fokker van dat nestje.

Astrid zag een foto van die kleine uk toen ze nog maar 8 weken was en was meteen verkocht. Eigenlijk hadden we altijd wel in onze gedachten om er een maatje voor onze Bono bij te nemen maar ik vond het op dat moment nog een beetje te vroeg.

Ik zat ook nog met een paar vraagjes. Het diertje moest op cursus. Waar moest ik dat gaan doen? En kon ik het financieel wel opbrengen?

De cursus was geen probleem zei de fokker, want we konden met haar mee omdat zij ook een pup van dat nest had aangehouden en ervaring had met de trainer die die cursus deed. Financieel het één en ander tegen elkaar afgewogen en dat bleek ook verder geen probleem te hoeven zijn. Oké, we besloten dus haar erbij te nemen mits het klikte.

Ik had dat nestje van begin af aan gevolgd en was zelfs aanwezig geweest bij de tweede dekking van de moeder. Ook ben ik steeds wezen kijken naar de puppy’s maar had toen helemaal nog de verwachting niet dat één daarvan bij ons terecht zou komen.

En toen kwam ze! Onze Yeda! Wat waren we weer blij met deze kleine meid!

De puppycursus verliep voorspoedig. Wij deden ons best om trouw iedere week te komen en na tien weken was het afgerond.

We besloten een vervolg cursus te doen en ook die ging voor de wind. Dit waren speciale retriever opleidingen met een beetje jacht erin, want zoals u weet is de golden retriever een jachthond.

Er werd getraind met dummy en fluit om ze alvast wat aan de jachttraining te laten wennen. Na deze cursus kregen we nog een vervolgopleiding en daar ging het zelfs zo goed dat we een eerste plaats behaalden.

Tja, wat gingen we hierna doen. We zouden nog door kunnen gaan met gehoorzaamheid, behendigheid of jachttraining. Jachttraining leek me wel wat en de trainer dacht dat Yeda dit ook wel zou kunnen dus besloten we daar mee verder te gaan.

Tot op de dag van vandaag hebben we er nog steeds veel lol in en hopen het dan ook nog lang te mogen blijven doen.

Met ontzettend veel verdriet moet ik jullie mededelen dat op 4-11-2019 onze allerliefste Yeda plotseling om 18.30u is overleden.

In liefdevolle herinnering: YEDA 23-6-2008 tm 4-11-2019


Yeda was ook fotomodel.

Zondag 17-07-2016 mocht ze als model staan/liggen/rennen voor Wanyama photo- photoworkshop Hondenfotografie in Hoofddorp als model optreden voor een aantal cursisten.
De locatie was “De Groene Weelde”in Hoofddorp.
Ze heeft daar ongeveer zo’n 2 uur geposeerd.
Yeda zou Yeda niet zijn als ze af en toe eens bij 1 van de cursisten een knuffel ging halen.
Dit was weer een hele leuke ervaring voor ons.

yeda fotomodel 3 yeda fotomodel yeda fotomodel1

Met dank aan Wanyama photo en Pamela Miltenburg

 

Foto van Yeda gemaakt op 19-01-2019 door M. van Kalken

Meer foto’s van Yeda zie je in het Fotoalbum van Yeda.