Alweer enkele jaren hebben we een oppas hond in ons midden.


Venna is haar naam en het is een Cheasapeak Bay Retriever.

Ze is 11 jaar en het is een schat van een hond, bijna niet meer weg te denken hier. Ze hoort ook bij de familie!

Venna komt meestal 2 keer in de week maar soms ook 3. Haar vrouwtje komt haar ‘s morgens brengen en meestal tegen de avond weer halen.

Ze kan het heel goed vinden met Iris, al was het in het begin wel even moeilijk. Toen werd Iris een keer op haar plaats gezet om dat ze te veel aan Venna snuffelde en daar hield ze niet van. Nu vindt ze het geen probleem meer en laat Iris haar gang gaan.

Als Venna komt gaan we altijd eerst een rondje lopen en daarna gaat ze lekker in de mand liggen. Om een uur of elf gaan we meestal koffie drinken en dan krijgen Iris en zij een lekker stuk zalmhuid, daar zijn ze gek op!

Daarna gaan we weer uit en zijn we zo’n drie kwartier onderweg. Als we thuis zijn krijgt Venna haar lunch die vrouwtje elke keer mee geeft. Daarna gaat ze weer lekker liggen slapen. Voordat vrouwtje haar weer komt halen gaan we weer een rondje doen, dan hoeft vrouwtje dat niet meteen te doen als ze thuis is.

Venna kan het ook goed vinden met de logees die hier komen, daar heeft ze totaal geen moeite mee en de logees niet met haar. Ze gaan allemaal hun eigen gangetje.

Kortom: Venna wat ben je toch ook een lieverd!